Veelgestelde

vragen

 

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Gebruik dan de zoekmachine. Of neem contact met ons op.

Wat is Augmented Reality?

Bij Augmented Reality ofwel AR wordt er een digitale laag over de werkelijkheid gelegd. Je ziet de wereld om je heen, en op een scherm. Bijvoorbeeld op een smartphone, of via een projectie op een prisma met een “slimme bril” kun je virtuele beelden voor je ogen zien zweven.

De term “augmented” staat voor “toegevoegd”, er wordt nieuwe informatie toegevoegd aan de werkelijkheid zoals we die kunnen waarnemen.

Wat is NFC?

NFC staat voor Near-Field Communication en geeft telefoons, tablets en laptops de mogelijkheid om data te delen met andere apparaten die NFC hebben. De technologie is een evolutie van de radio-frequency identification (RFID) technologie. RFID is verantwoordelijk voor die beveiligingskaarten waarmee je naar binnen komt bij je kantoor of waarmee je betaald in het openbaar vervoer.

NFC lijkt erg op RFID, maar NFC is gelimiteerd tot communicatie binnen ongeveer 10cm en dat is waarom je je telefoon zo dicht bij de contactloze lezer moet plaatsen wanneer je gebruik maakt van Apple Pay of Samsung Pay.

Wat is een NFC tag?

Een NFC-tag bestaat uit een microchip met daaromheen een antenne. Deze antenne is in feite een klein spoeltje om het hoogfrequent magnetisch veld (bij NFC 13,56MHZ) van de zender (bijvoorbeeld mobiele telefoon) om te zetten in spanning. De antenne is om de microchip aangebracht in een plat vlak, waardoor vele vormen mogelijk zijn. Zo zijn er ook vormen die ruimte hebben voor een echt spoeltje hebben van koperdraad, wat de ontvangst beter maakt. Bij NFC-stickers is dit meestal niet het geval omdat ze zo plat mogelijk moeten zijn.
Veel gebruikte vormen

• Stickers 
• Sleutelhangers
• Kaarten 
• Bierviltjes
• Visitekaartjes
• Polsbandjes

Wat zijn QR-codes?

Een QR-code is een soort barcode die gemakkelijk kan worden gelezen door een digitaal apparaat en die informatie opslaat als een reeks pixels in een vierkant raster. QR-codes worden vaak gebruikt om informatie over producten in een toeleveringsketen te traceren en omdat veel smartphones ingebouwde QR-readers hebben worden ze ook ingezet bij marketing- en reclamecampagnes. Door gebruik te maken van slimme QR-codes kan er bijvoorbeeld door gebruik van taal detectie de informatie in de taal van de gebruiker getoond worden.

Welke leveringvoorwaarden hanteren jullie?

De algemene condities kunt u als pdf downloaden.

Auteursrecht & Intellectueel eigendom

Het auteursrecht van alle door Prowings ontwikkelde concepten
en ontwerpen ligt volledig bij Prowings. Alle rechten voorbehouden.
Er mogen geen concepten of ontwerpen zonder uitdrukkelijke
toestemming van Prowings worden gewijzigd, gekopieerd, verwijdert
of aangepast worden.

Tenzij anders schriftelijk is overeengekomen.

Inspiratie bestaat, maar het komt pas langs als je aan het werk bent

Ben je geïnteresseerd? Stuur ons een berichtje.

11 + 13 =