Retail

meer beleving op de winkelvloer door producten met de cloud te verbinden

Zeven op de tien consumenten wil meer technologie in de winkel

DIRECT PRODUCT INFORMATIE

NFC-tags of QR-codes kunnen worden gebruikt op huidverzorgingsproducten om consumenten te helpen bij het bepalen welk product het meest geschikt is voor hun huidtype. De tags bieden gemakkelijke toegang tot productinformatie, huidtype-analyse, gepersonaliseerde aanbevelingen en feedback van andere gebruikers. Dit verbetert de winkelervaring en klanttevredenheid.

ieder product zijn eigen ID#

Het digitale productpaspoort ondersteund de overgang naar een circulaire economie, waarbij materiaal- en energie-efficiëntie worden gestimuleerd, de levensduur van producten wordt verlengd en het gebruik van producten wordt geoptimaliseerd.

 Bedrijven kunnen waarde creëren door circulaire bedrijfsmodellen te omarmen, ondersteund door digitale productpaspoorten die verbeterde toegang tot gegevens bieden. Dit stelt meer bedrijven in staat om op service en reparatie gebaseerde bedrijfsmodellen te implementeren.

Consumenten kunnen beter geïnformeerde aankoopbeslissingen nemen wanneer ze inzicht krijgen in de totale impact van hun koopgedrag.

 Het digitale productpaspoort fungeert ook als een controlemechanisme voor naleving van wettelijke verplichtingen, waarbij het gegevens bevat over de normen waaraan een product voldoet, waardoor deskundigen de naleving kunnen beoordelen.

Display met Win actie

Naast het gebruik van NFC-tags, kan de QR-code op de display ook worden gebruikt om consumenten direct te koppelen aan een actiegerichte website. De QR-code fungeert als een brug tussen het fysieke product en de digitale wereld, waar consumenten direct toegang kunnen krijgen tot speciale aanbiedingen, kortingen of andere promotionele activiteiten. Hier zijn enkele manieren waarop de QR-code kan worden gebruikt om de consument naar de actiewebsite te leiden:

  • Exclusieve aanbiedingen: Door de QR-code te scannen, kunnen consumenten toegang krijgen tot exclusieve aanbiedingen die alleen beschikbaar zijn voor degenen die de code hebben gescand. Dit kan bijvoorbeeld een speciale kortingscode, een gratis geschenk bij aankoop of een tijdelijke prijsverlaging zijn. Consumenten kunnen zo profiteren van speciale deals en beloningen.
  • Wedstrijden en prijsvragen: De QR-code kan worden gebruikt om consumenten deel te laten nemen aan wedstrijden of prijsvragen op de actiewebsite. Door de code te scannen, kunnen consumenten worden doorgestuurd naar een pagina waar ze hun gegevens kunnen invoeren en kans maken op prijzen of beloningen. Dit stimuleert interactie en betrokkenheid bij het merk of product.
  • Productdemonstraties en video’s: De QR-code kan ook consumenten naar productdemonstraties, tutorials of andere informatieve video’s op de actiewebsite leiden. Hier kunnen consumenten meer te weten komen over de voordelen en toepassingen van het product, waardoor ze een beter begrip krijgen en meer vertrouwen hebben in hun aankoopbeslissing.
  • Klantbeoordelingen en getuigenissen: De QR-code kan consumenten doorverwijzen naar pagina’s met klantbeoordelingen, getuigenissen of recensies van het product. Dit biedt consumenten de mogelijkheid om ervaringen van andere gebruikers te lezen en helpt hen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Door de QR-code te gebruiken als een toegangspoort tot de actiewebsite, kunnen consumenten direct betrokken raken bij promotionele activiteiten en extra voordelen ontvangen. Dit verhoogt de interactie met het product en het merk, waardoor consumenten zich meer betrokken voelen en een positievere winkelervaring hebben.

Scan- en Winactie Loyaliteitsprogramma

Scanlot is een flexibel en variabel systeem waarbij jezelf de prijzen bepaald en indien nodig deze per dag, per week of op ieder gewenst moment kunt aanpassen.

INSPIRATIE BESTAAT, MAAR DIE KOMT ALLEEN ALS JE AAN HET WERK BENT.

Geïnteresseerd? Stuur ons een bericht.

1 + 13 =